Lichtadvies voor Oosterse lampen

MOZAÏEK LAMPEN

Optimale sfeer met Oosterse sfeerverlichting en een energiezuinige lamp. Onze mozaïek lampen zijn allemaal CE gecertificeerd en geven een mooi sfeervol licht ook als je een energiezuinige LED lamp gebruikt. De prachtige mozaïek effecten zijn verbluffend!

De grotere afmetingen mozaïek hanglampen, plafonnières en vloerlampen hebben E27 (grote) fittingen. Gebruik een energiezuinige 6 watt LED lamp voor een mooi oosters effect en de sprankelende kleuren maken grote indruk.

De kleinere afmetingen mozaïek hanglampen, plafonnières en wandlampen hebben E14 (kleine) fittingen. Gebruik voor deze Oosterse lampen een energiezuinige 4 watt LED lamp voor het beste resultaat.

 

FILIGRAIN LAMPEN

Om het mooiste effect van een filigrain lamp te bereiken is een ECO halogeen lamp het meest geschikt. Een ECO halogeenlamp geeft de mooiste tekening van het gaatjes patroon op de wand en het plafond. Bijna alle formaten filigrain lampen in onze collectie hebben een E27 grote fitting.
Voor deze lampen adviseren wij een 40 watt ECO halogeen lamp. Voor de filigrain lampen met een E14 (kleine) fitting volstaat een 25 watt ECO halogeen lamp

De filigrain hanglampen met een open onderkant zijn uitermate geschikt om boven een eetkamertafel te hangen. Deze filigrain hanglampen geven goed leeslicht en een subtiel patroon op wand en plafond bij gebruik van een 60 watt ECO halogeenlamp. ECO halogeen lampen hebben als voordeel dat ze gebruikt kunnen worden met een dimmer.

 

LUMEN

Al geruime tijd zijn de EU richtlijnen veranderd. De lichtopbrengst is niet meer aangegeven in wattage maar in LUMEN. Met lumen wordt de lichtsterkte per watt uitgedrukt, hoe meer lumen je hebt hoe hoger de wattage en omgekeerd. Op de tabel hieronder kun je het aantal LUMEN omrekenen naar het aantal wattage.

 

SFEERVERLICHTING

Verlichting is een belangrijk onderdeel voor de sfeer in je huis. Niet elke kamer is gelijk en soms is het moeilijk om te bepalen welke soort verlichting het beste past om de juiste sfeer te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan kleur en afmetingen maar ook aan de hoogte van een kamer. Bij een laag plafond is de beste optie waarschijnlijk een mozaïek of filigrain plafonnière. Bij een hoog plafond komt een mooie mozaïek of filigrain hanglamp het best tot zijn recht. Kies je voor sfeerlicht en/of werklicht? In onze collectie filigrain lampen hebben wij vele modellen voor zowel sfeerlicht als werklicht. Kies je voor prachtige gekleurde lampen dan kun je eindeloos genieten van onze uitgebreide collectie mozaïek lampen.

Kom je er niet helemaal uit? Wij adviseren je graag.

 

Tabel

Gloeilamp LED-lamp Spaarlamp Halogeenlamp
wattage 25W  4W 5W 18W
lumen 220 lm 300 lm 220 lm 220 lm
wattage 40W 6W 8W 28W
lumen 415 lm 500 lm 430 lm 370 lm
wattage 60W  10W 12W 42W
lumen 710 lm 810 lm 741 lm 625 lm
wattage 75W 12W 15W 53W
lumen 930 lm 1055 lm 970 lm 853 lm

 

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe artikelen en trends? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De nieuwsbrief wordt maximaal 1x per maand verzonden.